Skraplotter

De allra första skraplotterna lanserades i mitten av 1970-talet. De första lotternas nummerserier togs fram med hjälp av manuella slumptalsgeneratorer. Senare började ett amerikanskt företag vid namn The Scientific Games Corporation att producera de första datorgenererade skraplotterna vilket innebar att man lättare och snabbare kunde producera stora serier av skraplotter. Skraplotter är i dagsläget den näst största spelprodukten i världen utanför nätet. Baserat på hur det ser ut med övriga spel så lär utvecklingen på nätet inte låta vänta på sig.

De ursprungliga skraplotterna krävde att spelaren skulle få tre eller fler nummer på det belopp som vinsten bestod av. Prickade man in tre eller fler belopp vann man det angivna beloppet. Sedan skraplotter på nätet introducerats och efterfrågan på lotter har ökat har det inneburit en större variation på utseende, vinstkombinationer och priser.

Traditionella skraplotter

En fysisk skraplott är en färgglad liten pappersbit som delvis är täckt av ett lager som kan skrapas av. Informationen som är ”gömd” kan bestå av olika saker, oftast små symboler eller nummer som representerar hur mycket man har chans att kamma hem. Det roligaste med skraplotter är att det är ett rent turspel. För att skrapa en lott krävs att man använder ett mynt eller en nyckel etc sen är det bara att hoppas att man har turen med sig! Det som lockar många är möjligheten att vinna stort, direkt. Om du blir en av de lyckliga och skrapar fram rätt antal symboler, nummer eller matchar de utvalda föremålen tillräckligt många gånger och i rätt ordning så är du en vinnare. Alla kan uppskatta skraplotter, oavsett ålder, kön eller nationalitet.

När du handlar skraplotter är det av yttersta vikt att notera att varje lott har olika regler. Dessa regler, samt instruktioner för hur man spelar hittar man oftast på baksidan av lotten. Även om du inte vinner, kan du, om du är lagd åt det lite nyfikna hållet, skrapa resten av rutorna och se vad du hade kunnat vinna. Observera dock att de flesta skraplotter innehåller fält som inte får skrapas (dessa används för kontroll av eventuell vinstlott). Om du av misstag skulle skrapa kontrollrutan blir lotten ogiltig och en eventuell vinst betalas inte ut.

Några populära svenska lotter är: Triss, Tia, Tia kalasvinsten, Tia stjärnvinsten, Skrap-pyramid, Skrap-bingo, Skrap-kryss, Penninglotten, Miljonlotten och sverigelotten.

Skraplotter på nätet

Skraplotter på nätet erbjuder många olika sätt att vinna. Det handlar om allt ifrån att matcha symboler, öppna skattkistor eller spela olika enkla sportspel. Ofta har skraplotterna hämtat inspiration från spelklassiker som Blackjack, Roulette m.fl. De digitala skraplotterna har många olika teman som fantasiskrap, klassiska skraplotter och sportinspirerade skraplotter.

Skraplotter på nätet tycks bli en mer och mer populär spelform, förmodligen på grund av den låga kostnaden, stora vinstchanser och att vinstsummorna är riktigt stora.

Plötsligt händer det

Att förse vardagen med guldkant är nödvändigt och skraplotter handlar om den känslan. Det kanske är just idag det händer? Till en förhållandevis liten kostnad erbjuds man chansen att uppleva lite extra spänning. Den största fördelen med skraplotter är att de inte kostar så mycket att köpa men ändå ger stora vinstchanser. Om du är osäker på hur skraplotter på nätet fungerar kan du testa lotterna gratis innan du bestämmer dig. Det digitala formatet fungerar väldigt bra för skraplotter och även det statliga spelbolaget Svenska spel har lanserat sina största skraplotter i online versioner.

I takt med att spel på nätet har ökat i popularitet har också skraplotterna lyfts fram allt mer. Människor över hela världen har insett att det är enkelt och roligt med skraplotter på nätet. Återbetalningen per lott är också ordentligt mycket högre än vad den är när man köper vanliga lotter. Visste du att mindre än 50 % av det en Trisslott kostar går tillbaks till kunden? Skraplotterna som du kan spela online har ofta en utbetalningsnivå på mellan 87-95 procent vilket gör dem mycket mer förmånliga för dig.

Den nya generationen av skraplotter har sett dagens ljus och det är på nätet du hittar dem!