Roulette Regler

Roulette spelas genom att spelarna gör sina insatser med marker i olika rutor på bordet. Alla spelare har olika färger på sina marker för att croupieren ska veta vem den ska betala ut eventuella vinster till. När alla insatser är gjorda så snurrar croupieren på roulettehjulet åt ett håll och skickar kulan åt andra hållet i hjulet. När kulan har stannat på ett nummer i hjulet så kollar man vilka spelare som vunnit och utbetalning sker.

Det finns två olika typer av roulette, en amerikansk variant och en europeisk, fransk roulette variant. Reglerna för de olika spelen är helt lika förutom att ett europeiskt roulettehjul bara har en nolla medan det amerikanska har en nolla samt en dubbelnolla. Således har huset 2.63% fördel mot spelarna i Europeisk roulette och 5.26% fördel mot spelarna i amerikansk roulette. Ett europeiskt roulettehjul innehåller alltså siffrorna 0-36 medan ett amerikanskt innehålller 0,00 och 1-36.

Som sagt så spelas roulette med marker som man lägger ut i olika rutor på bordet för att markera var man gör sina insatser. Man kan göra utvändiga och invändiga insatser, invändiga satsningar är svårare att vinna på därför är utbetalningen högre på invändiga än på utvändiga spel. (Satsningarna står här med engelska termer och det är det som används oftast vid spel på Internet och kasinon.)

Invändiga spel

  • Single number: Man satsar på ett enda nummer. Utbetalning 35 mot 1 vid vinst
  • Split: Man satsar på två nummer genom att lägga sin insats på linjen mellan de båda numren. Ger 17 mot 1 i vinst
  • Street: Man lägger sin insats på linjen på sidan av en rad med tre nummer. Ger 11 mot 1
  • Double street: Samma som street fast man lägger insatsen på mellan två rader med tre nummer I varje, man spelar alltså på sex nummer. Utbetalning 5 mot 1.
  • Corner: Man spelar på fyra nummer genom att göra sin insats där linjerna korsar varandra mellan de fyra rutorna. Ger 8 mot 1. På Europeisk roulette så kan du satsa på siffrorna 0,1,2 och 3 och är samma sak som ett corner-bet. På amerikansk roulette kan du satsa på 0,00,1,2 och 3 men då är utbetalningen istället 6 mot 1.

Utvändiga spel

  • Red or black: Är precis vad det låter som, man spelar på om kulan landar på en röd eller en svart siffra. Utbetalning 1 mot 1
  • Low bet: Man satsar på att kulan stannar på ett nummer från 1 till 18. Då är ju high-bet såklart när man satsar på att kulan stannar på ett nummer mellan 19 och 36.
  • Dozens: Man kan satsa på att kulan stannar på det första dussinet, 1-12. Mellersta dussinet, 13-24 eller sista dussinet 25-36. Utbetalning 2 mot 1 vid vinst.