Pai Gow Poker

Pai Gow Poker är en mix mellan det gamla kinesiska kortspelet Pai Gow med amerikansk poker. Pai Gow poker spelas med en standard kortlek, inklusive en joker. Jokern kan bara användas som ett Ess, eller för att komplettera en flush eller straight.

Spelet spelas en mot en och mot banken, dealern. Spelar fler än en mot dealern, tävlar alla om att få den bästa handen mot banken. Själva spelet Pai Gow är ganska långsamt, med många oavgjorda spelomgångar så en bankrulle brukar oftast räcka längre an vid andra casinospel.

Varje spelare får 7 kort. Korten delas upp i två händer, en med 2 kort och en med 5 kort. Kortrankningen är lika som i vanlig poker. De högsta 2 kortskombinationen är 2 Ess och den högsta 5 kortshanden är en royal flush. 5 kortshanden måste vara högre än handen med två kort. Om tex två kortshanden är ett par fyror, måste femkorts handen inehålla minst ett par femmor.

Målet med Pai Gow poker är för spelaren att få båda händerna med kortkombinationer som rankas högre än dealerns händer. Om spelaren vinner med en hand och förlorar med den andra blir det lika, push och inga pengar byter ägare. Om en hand rankas högre än dealerns blir det oavgjort, tie.