Är Blackjack en favorit?

Börja spela med riktiga pengar & vinn storkovan redan idag!

SPELA PÅ RIKTIGT FORTSÄTT PÅ LÅTSAS
.

Blackjack

Min bet:0 SEK

Max bet:0 SEK

Win both ways:

Bonus Game:

Free Spins:

Wilds:

Multipliers:

Unique feature:

Blackjack

Blackjack är en klassisk spelform som spelats i hundratals år. Spelformen har nämligen sina rötter i vingt-et-un – en fransk spelform som var populär redan på 1700-talet. Vingt-et-un är franska för tjugoett och som du kanske vet är det en central siffra även i blackjack. Första gången blackjack spelades så som vi känner till spelformen var i början på 1900-talet i USA. Idag är blackjack ett av dom mest uppskattade kortspelen i hela världen. Vill du lära dig spela?

I blackjack använder man sex kortlekar med vardera 52 kort. Utmaningen är att komma närmare 21 än banken – det vill säga dealern – utan att gå över. Om du går över, ja då förlorar du oavsett vad banken får. Du spelar bara mot banken och inte mot andra spelare. För att räkna ut din poäng måste du veta vilka poäng varje kort ger. Det är väldigt enkelt. I blackjack har alla kort ett värde mellan en och elva poäng. Du hittar alla kort och deras värde i listan!

Kortens värde i blackjack

  • Kort 2 till och med 10 har samma värde som siffran på kortet
  • Klädda kort är värda tio poäng
  • Ess kan vara värda en eller elva poäng

Hur proceduren ser ut när man spelar blackjack varierar men det börjar alltid med att spelare vid bordet placerar sina insatser. Dealern delar sedan ut ett kort till alla spelare som lagt en insats på blackjackbordet. När alla spelare fått ett kort delar dealern ut ett kort till sig själv. Proceduren upprepas sedan. Din utmaning är att komma närmare 21 än dealern med dina kort. Om du går över förlorar du insatsen till banken. Blackjack är inte mycket svårare än så här.

Dock finns det mycket mer att lära sig om man vill bli riktigt skicklig. Det där var bara grunderna. Det finns till exempel spännande möjligheter som att dubbla sin insats och att splitta sin hand. Om du läst på om blackjack vet du säkert att man kan räkna kort för att öka chansen att vinna. För att lyckas med det måste man vara en stjärna på matte. Det handlar nämligen om att räkna ut sannolikheten för vilka kort som finns kvar i kortleken. Låter det svårt?