.

Barbary Coast

Min bet:2 SEK

Max bet:1500 SEK

Win both ways:

Bonus Game:

Free Spins:

Wilds:

Multipliers:

Dashing Sawyer:

Barbary Coast Casino Spel

Det senaste tillskottet i Slots-3 familjen hos Mr Green är här, Barbary Coast är en romindränkt sjörövar-bandit som fick oss på fall direkt! Hasardspel.com har kikat närmare på höstens storspel. För den som inte är närmare bekant med Slots-3 serien kan vi berätta att det är en serie tv-spels liknande spelautomater som satt en helt ny standard när det gäller grafik, ljud och spelkänsla. Barbary Coast är inget undantag. Redan i den animerade introduktionen anar man att detta är något alldeles extra.

 

Här får vi följa kapten Blackbeard när han jagar runt på haven efter gömda skatter och båtar att plundra. Precis som i de tidigare Slots-3 banditerna har man siktat på att förmedla en tv-spels / film känsla över själva spelet. Ni som spelat The Slotfather eller Gladiator m.fl. kommer direkt att känna igen er. Barbary Coast är dessutom kryddat med två olika bonusspel som är stenhårda i sann pirat-anda

Bonusspel

Om du får minst tre Blackbeard-symboler på en linje kommer du till bonusspelet Fight Bonus. Upplägget är klassiskt, möt den fruktade kapten Blackbeard i en svärdduell där du kan vinna krediter och befria den vackra jungfrun som han kidnappat.

Nästa bonusspel är något så annorlunda som en kappsupartävling! Här gäller det att visa att man är en riktig sjöbuse värd namnet, tävlingen går ut på att singla slant och förloraren får svepa sitt glas med rom. Efter några svepta glas har du förlorat och börjar se dubbelt.

Båda bonusspelen är otroligt snygga grafikmässigt och höjer helhetsintrycket av spelautomaten Barbary Coast enormt.

Grafik och Ljud

Första intrycket är att förväntningarna stiger när första skärmbilden visas och en rå berättarröst ger oss storyn. Känslan av gammal hederlig sjörövar-matine är påtaglig redan från första sekunden. När man sedan klickar sig vidare till själva spelet infrias också de höga förväntningarna. Spelautomaten känns smidig och snabb. Inga sega hjul här inte! Det smäller på och adrenalinet rusar till. Spelsymbolerna är rent utsagt skitsnygga och består av en färgglad papegoja (som även flyger ut och ger fria spinn om man får minst 3 st på en linje), en skattkista, en matros med kagge på axeln, en kanon, en tunna med rom, en kompass samt en dödskalle med korslagda svärd.

I Barbary Coast saknas inga attribut! Precis som i övriga spel i samma serie är föremålen i full 3D. Ljudmässigt låter det också riktigt trevligt. Bakgrundsmusiken är pampig i filmstuk och detta bidrar till att höja pulsen ett snäpp. Ljudspåret har sedan kryddats med en smakfull mix av knarrande trä och skrikande måsar som hörs i bakgrunden.

Tillsammans med de grymma bonusspelen blir intrycket en riktig fullträff med storkanonen! Spelet serveras i vanlig ordning spelet mot en snygg bakgrund. Denna gång består den av ett skepp och molnig himmel med horisonten i fjärran.

Sammanfattning

Ordet pirat kommer av det latinska ordet pirata, som härstammar från det grekiska ordet piera som betyder: “försöka”, “angripa” från roten preil, som betyder “fara”. En av de äldsta definitionerna av ordet pirat, pirate, som förekommer i engelska lexikon fastslår att ordet är identiskt med “ett slags skepp”.

Under 1500-talet och 1600-talet inföll vad som brukar kallas sjöröveriets gyllene tidsperiod, i och med det sjökrig som utkämpades mot Spanien av England, Frankrike och Nederländerna. Många av ”sockeröarna” i Västindien blev rena tillhåll för pirater och kapare. När Jamaica 1655 erövrades av England blev denna ö den obestridda basen för sjöröveri i Karibien. Den berömde Henry Morgan använde ön som bas och blev till och med öns guvernör efter sina äventyr. Sjöröveriets gyllene tidsperiod i Karibien dog bort efter 1700, på grund av Spaniens tillbakagång och att de andra europeiska makterna etablerade sig i Amerika.