Är American Roulette en favorit?

Börja spela med riktiga pengar & vinn storkovan redan idag!

SPELA PÅ RIKTIGT FORTSÄTT PÅ LÅTSAS
.

American Roulette

Min bet:0 SEK

Max bet:0 SEK

Win both ways:

Bonus Game:

Free Spins:

Wilds:

Multipliers:

Unique feature:

American roulette

Roulette är ett klassiskt bordsspel som är populärt både på land och online. Blaise Pascal uppfann spelformen redan på 1600-talet men det dröjde ända till 1800-talet innan bröderna Francois och Louis Blanc visade upp roulette för omvärlden. Det finns två varianter att spela – amerikansk och europisk. Här får du lära dig om roulette i allmänhet och amerikansk roulette i synnerhet.

Roulette är franska för litet hjul. Det är också så spelformen ser ut. Ett litet hjul med ett bestämt antal fack. När hjulet sätts i rörelse släpper man ned en kula i hjulet – förhoppningen är att den hamnar i ett fack med den färg eller det nummer man spelat på. Skillnaden mellan amerikansk och europeisk roulette är hur många fack hjulet har. Det är avgörande för dina chanser att vinna.

Skillnaden mellan Amerikansk och Europeisk Roulette

Europeisk roulette har 37 numrerade fack som sträcker sig från 0 till 36. Alla fack med ett undantag – nämligen med siffran 0 – är röda eller svarta. Du kan spela på alla fack som är röda eller svarta. American roulette har inte bara ett fack med 0 utan även ett med 00. Eftersom du inte kan spela på en nolla eller dubbelnolla är vinstchansen lägre i American roulette än i europeisk roulette.

Satsningar i roulette

Det finns många olika satsningar du kan göra i roulette. Det spelar ingen roll om du spelar American roulette eller europeisk – satsningarna är samma. Du kan bland annat spela på enkelnummer, två nummer, rad, rad med nollan, hörn, hörn med nollan, dubbelrad, dussin, kolonn och de enkla chanserna. Det är viktigt att du lär dig alla satsningar innan du börjar spela.