Backgammon

Backgammon är ett brädspel för två spelare som spelas över hela världen. Det krävs såväl strategi som en nypa tur för att lyckas bra i Backgammon. Spelplanen består av två delar med en s.k. mur som delar planhalvorna. Spelplanen är försedd med mörka och ljusa trekanter som är numrerade 1-24. De båda spelarna blir tilldelade 15 spelbrickor med varsin färg och två tärningar var. Spelet går ut på att flytta sina spelbrickor i en viss riktning så att alla brickor tillslut hamnar på sin egen sida av spelplanen. Spelare med ljusa brickor flyttar sina brickor medsols och den andre med mörka brickor flyttar sina motsols.

Backgammon för nybörjare och proffs

Det finns många anledningar att spela Backgammon. Spela Backgammon för spännande underhållning online eller som brädspel. Som hobby eller för att tjäna pengar eller för att bevisa sin skicklighet för andra. Backgammonspelare finns i alla nivåer och man blir aldrig fullärd Backgammonspelare man blir bara bättre och bättre.

Spela Backgammon på Internet

Backgammon är förmodligen det mest populära brädspelet i världen. Nu när Backgammon även går att spela på Internet är spelet populärare än någonsin. Man kan spela gratis eller medverka i backgammonturneringar online. Den internetbaserade varianten av Backgammon är i stort sett identisk med den verkliga versionen. Fördelen att spela Backgammon på nätet är att du kan spela dygnet runt året om med spelare över hela världen, vanligtvis brukar det gå att hitta motståndare på online casino.

Backgammon hos Unibet

Unibet har dammat av backgammon och gett spelet en helt ny kostym. Spela det klassiska spelet med ett modernt, polerat interface, förbättrad social kommunikation, och unika användar avatarer. Spela med dina vänner eller mot okända spelare, helt gratis eller med riktiga pengar.

Gratis Backgammon

Det finns många ställen på Internet att spela gratis Backgammon på. Alla ser lite olika ut så det är en fördel att testa alla och se vilken leverantör man trivs med. Ett sätt att ytterligare öka spänningen i spelet är att spela Backgammon om pengar. Ibland spelar man om en viss summa per poäng eller en summa per vunnen match. Ett råd är att välja sina spel noga. Oftast finns möjlighet att spela gratis på samma webbplats. Spela några omgångar gratis innan du ger dig in i världen att spela om pengar. Det är viktigt att du känner dig bekväm och trygg med webbplatsen så att du kan koncentrera dig fullt ut på spelet. Det är också viktigt att hitta en nivå som matchar den man själv är på så att man inte förlorar pengar.

Backgammonklubbar

Vill man spela Backgammon för pengar finns det ofta möjlighet på olika klubbar men även större turneringar anordnas. Det är ett trevligt sätt att träffa nya människor och samtidigt visa sin skicklighet. En backgammonklubb är även ett utmärkt ställe att hitta en mentor som kan lära dig spelets hemligheter och hur du förbättrar dina chanser att vinna spelet.